Відкрити Rovian auto-zapchast.net Закрити Пошук Вхід
Rovian auto-zapchast.net
Замовити дзвінок
Успішно відправлено
auto-zapchast.rv@ukr.net Сб.-Нд. вихідний Пн.-Пт. з 09:00 - 18:00
time_display: Хедер 0.0017659664154053 sec.

Розмитнення електромобілів в Україні 2022

Розмитнення електромобілів в Україні  2023

Вимоги до токсичності вихлопних газів у ДВЗ з кожним роком посилюються. У деяких країнах навіть заборонили автомобілі з дизельними двигунами. Глобальне потепління та інші екологічні проблеми призвели до того, що багато західних країн ухвалили закон, який передбачає повну відмову від бензинових та дизельних автомобілів протягом 10–15 років. Зважаючи на це, були розроблені різні програми для стимулювання переходу на електрокари.

Які зміни відбулися на 2022 рік в оформленні електромобілів в Україні?

Україна не залишилася осторонь цього процесу. Перехід на електричний вид транспорту не лише покращить екологічну ситуацію, а й звільнить від нафтозалежності. Тим більше, що вартість бензину та солярки невблаганно зростає.

У 2018 році ВР України ухвалила закон про розмитнення електромобілів, який вносив суттєві зміни до процедури їх оформлення. Чинний він до 31 грудня 2022 року. Розмитнення електрокарів за новим законом передбачало ставку мита 0%, та й ПДВ до кінця року платити не потрібно (раніше він становив 20%). Це не стосується гібридних автомобілів, тобто таких, які мають і ДВЗ, і електродвигун.

Пільгове розмитнення електромобілів

З 1 липня 2022 року в Україні набув чинності закон №7418, який скасував сплату збору до пенсійного фонду при купівлі електромобіля.

Ставки збору до пенсійного фонду у 2022 році:

  • 3% від ціни авто — для електрокарів вартістю до 409 365 грн (165 п.м.);
  • 4% від ціни авто — для електрокарів вартістю 409 365–719 490 грн (165-290 п.м.);
  • 5% від ціни авто — для електрокарів вартістю понад 719 490 грн (290 п.м.).

Розмитнення авто 2022

Також із 1 липня повернули акциз на електромобілі. Ставка акцизного податку для автомобілів з електричним двигуном дорівнює 1€ за 1 кВт∙год місткості акумулятора. Це не велика сума, наприклад, навіть в елітних електромобілів із великим запасом ходу місткість становить у середньому 100–120 кВт∙год. Сума акцизу при цьому становитиме 120 €.

Розмитнення електрокарів з Європи

Найчастіше б/в електромобілі в Україну ввозяться з Європи (Польща, Німеччина, Латвія, Литва, Італія, Франція та ін.). Найбільшою популярністю користуються такі марки електричних авто: BMW i3, Ford Focus Electric, Nissan Leaf, VW E-Golf, VW e-Up!, Tesla. Вартість їх там значно нижча, та й мита немає — це дозволяє заощадити суттєві кошти. Але скасування мита не звільняє від розмитнення. Все одно доведеться пройти митне оформлення електромобіля при перетині кордону та заповнити всі необхідні документи. У цьому треба добре розбиратися та витратити чимало часу.

Розмитнення авто з Європи

Щоб спростити цей процес та мінімізувати всі ризики, можна звернутися за допомогою до митного брокера. Розмитнення електромобіля вартість їх послуг буде приблизно 100-200 $.

Розмитнення електрокарів через Дію

10 червня 2022 року Кабмін підтримав і подав до Верховної Ради законопроєкт про автоматичне розмитнення автомобілів через додаток «Дія» (послуга розмитнення електрокарів онлайн) та скасування оподаткування електрокарів. Все просто та швидко. Достатньо ввести VIN-код автомобіля та розрахунок платежів відбувається автоматично. Внести оплату можна прямо у додатку. Таким чином, весь процес розмитнення займатиме лише кілька хвилин.

За допомогою такого сервісу митники не зможуть впливати на формулу розмитнення, а вона розраховуватиметься автоматично залежно від об'єму двигуна, його типу та потужності, року випуску та ексклюзивності. Також законопроєкт повністю звільняє від податку на електромобілі та передбачає меншу ставку на гібридні авто. Цей сервіс поки що не має аналогів у світі.

Назад
Зараз дивляться
Сайт використовує файли cookies та сервіс збору даних відвідувачів. Це забезпечує працездатність і зручність використання сайту, а також покращує навігацію. Продовжуючи використовувати сайт, Ви даєте згоду на їхній збір. Користувацька угода
купити
Будь ласка , увійдіть або зареєструйтесь, щоб продовжити
Забули пароль? Введіть поштову скриньку у полі нижче, щоб отримати пароль
Повернутись назад
one-click Дякуємо, ваше замовлення прийнято! В найближчий час з вами зв’яжеться наш менеджер і обговорить деталі замовлення
Пн.-Пт. з 09:00 - 17:00 Сб.-Нд. вихідний
Продовжити покупки
rating Дякуємо за вашу оцінку =) Вона успішно відправлена, та невдовзі з’явиться на сайті